Zunnewendefestival 28 en 30 juni 2024

 

 

 

Dit jaar organiseert Erfgoedplatform Overijssel op Zunnewende de Dag voor Overijsselse Erfgoedvrijwilligers. Een dag om de vrijwilligers die zich inzetten voor het behoud van ons waardevolle erfgoed te bedanken, waarderen en inspireren.

Erfgoedvrijwilligers die zich aanmelden krijgen de hele dag toegang tot het festivalterrein. Naast de mooie muzikale optredens en andere festiviteiten van Zunnewende is er een speciaal voor hen ontwikkeld middagprogramma. Dat programma begint met plenair deel met een interessante lezing van Harrie Scholtmeijer over de geschiedenis van het Nedersaksisch, een toelichting van organisator Albert Bartelds op het Zunnewende festival en een presentatie van Marjanne Romkes-Foppen over het Erfgoedplatform Overijssel. Daarnaast is er muziek en gelegenheid voor ontmoeting en onderlinge kennismaking.

Na dit besloten deel kunnen de erfgoedvrijwilligers en andere festivalbezoekers vrij rondstruinen over de erfgoed- en ambachtenmarkt. Van Staphorster Stippen tot Klompen maken, spinnen, quilten en Doek Roll'n: het is allemaal te zien en te beleven! Erfgoedorganisaties zoals de Kreenk vuur de Twentse Sproak, de Overijsselacademie, het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed en Stichting Sallands Erfgoed zijn ook van de partij en geven je graag een inkijkje in hun werkzaamheden binnen het erfgoedveld. En alsof dat niet genoeg is, is de spannende Bommen Berend Escaperoom weer te spelen, kun je genieten van de exclusieve Sneak preview van de documentaire Ons Riet over de Overijsselse rietcultuur én is er de prachtige fotoserie Op de Gruppe van Alex Wittenveen. Ben jij erfgoedvrijwilliger in Overijssel? Meld je dan snel kosteloos aan en geniet van al het moois dat Zunnewende te bieden heeft: Muziek, erfgoed, ambachten, lekker eten, en nog veel meer!