Zunnewendefestival 28 en 30 juni 2024

Artiesten 2024

ANDRÉ MANUEL

André Manuel, geboren in het Twentse Diepenheim in 1966, Tukker in hart & nieren. In zijn tienerjaren grijpt de jonge André naar de gitaar en weet vanaf dat moment; ‘dit is wat ik wil doen.’ Hij experimenteert en leert zichzelf het instrument te bespelen. Een vooropleiding van het conservatorium laat hem kennismaken met de schoolse wereld achter een muzikaal bestaan. Een kort samenzijn. Hij wil meer, hij wil vrij, hij wil zijn eigen weg. Op vrijdag 28 juni dus weer op ons Zunnewende podium!! Mis dat niet.
 

DE BöSSELS VAN BAARTMAN

Nathalie Baartman: 'Herman Finkers vertelde me ooit dat de Twentse taal zich prachtig leent voor liedjes, omdat het klanken kent die om te zingen zijn. En zo is het. Als ik Twents zing, klopt het hart van mijn wortels luider. Hoe nuchter de taal ook klinkt, onverstoorbaar als een beuk in het bos, toch kan ze tederheid kweken, vreugde preken.'

Geflankeerd door een aantal muzikanten overrompelt Nathalie heel ‘Nedersaksië’ met de Twentse fadooooo. Een Twents klankenbad met humor, gitaar (Kees van den Hoogen), contrabas (Erik van Loo), accordeon (Marcel van der Schot en een beetje Baartman). Alles op een grillig verhaallijntje van liefde.

 

STEFAN JANSEN (Zuid-Afrika)

De Zuid-Afrikaanse singer-songwriter Stefan Jansen is voor de derde zomer op rij in Nederland om zijn Afrikaanse liedjes ten gehore te brengen. Drie jaar terug trok hij zijn stoute schoenen aan en ging op zoek naar het avontuur. Met Zwitserland als startpunt bezocht hij in 10 weken tijd vijf Europese landen waar hij optrad op straat, in kroegen en op terrassen. Vorig jaar kwam hij terug naar Nederland, daar voelde hij de meeste warmte. In Nederland en België wist hij in 23 optredens de harten te veroveren van velen. Optredens met de bekende Friese Troubadour Piter Wilkens, het Zunnewende-festival, bij Noardewyn/OmropFryslân en op Terschelling tijdens te Oerol-festival waren een paar hoogtepunten van afgelopen zomer. Deze zomer wordt een nieuw hoofdstuk in het jongensboek van Stefan  Jansen, het hoofdstuk: “Kortverhale van die Langpad”.