Jeugd en Zunnewende

In 2017 organiseerden we voor de tweede keer een middagprogramma voor kinderen. Samen met je (klein) kind kom je in de wereld van Zunnewende. Hier mag je echt kind zijn en word je geprikkeld door theater, kunst en streektaal. Het begint bij binnenkomst al, want de prachtige zeepbellen van Bublica verwelkomen je. Er is een programma vol met muziek en theater, maar je kunt ook lekker je gang gaan in de Pruuverieje. of de schilderes een handje meehelpen met een groot schilderij. Archelogische vondsten liggen klaar om bewonderd te worden en er kan zelfs een woordje dialect geleerd worden...

Het middag programma begon om 16.00 uur en duurde tot ongeveer 19.00 uur. Je hoefteje niet te haasten, de foodtrucks hadden lekker eten klaar gemaakt, ook voor de kinderen. Dit programma was gericht op kinderen in de basischool leeftijd, samen met hun ouders of grootouders maar ook jongere broertjes of zusjes hoefden zich niet te vervelen.

Het was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar!

 

Circo Fiasco

Een levendig spektakel, vol hartverwarmende en ontroerende momenten door Fratelli Fiasco

 

 Circusdirecteur Alberto Fiasco verliest na een krachtige storm zijn circustent. Sindsdien doet Alberto er alles aan om de circustraditie van zijn familie voort te zetten...zonder tent. Samen met twee van zijn zoons en een wankel decor trekken ze nu door het land met hun variétéprogramma Circo Fiasco. Maar vandaag bezwijkt de trotse Alberto onder de last van alle zorgen en komt hij te laat voor de voorstelling. Beide zoons proberen de situatie te redden. De toeschouwers krijgen al snel door dat zowel in de piste als achter de schermen de problemen zich opstapelen. Ze moeten zelfs bijspringen om een en ander op te vangen. Zo ziet u, zoon Valentino met zijn hartverwarmende eenmansorkest op draaiorgelfiets... De dwaze fratsen en evenwichtskunsten van zijn broer... De praatjesmakende illusionist Alberto, die nog net op tijd komt om een slap koord overeind te toveren en er, nog één keer, in omhoog te klimmen. En niet te vergeten: De toeschouwers voor wie de tweede hoofdrol is weggelegd. Circo Fiasco is een levendig clownspektakel, vol hartverwarmende en ontroerende momenten.

Lieke en Anne van der Vegt zijn twee zusjes die al jaren hun hart hebben verpand aan muziek en theater. Op Zunnewende zulken ze twee vertelvoorstellingen spelen. Anne speelt de voorstelling De Regenboog 'Gaan jullie mee? Op zoek naar de regenboog?'Anne heeft jullie hulp nodig! Ze gaat op zoek naar iets wat ze nog noot heeft gezien: de Regenboog. Wil jij haar komen helpen? Een vrolijke kindervoorstelling met veel interactie en muziek.Samen spelen ze de voorstelling:

Sneeuwwitje en de zeven dwergen.

Iedereen kent natuurlijk het verhaal van Sneeuwwitje en de zeven dwergen. maar Anne en lieke van der vegt maken er een heuse meespeelvoorstelling van. Met de zeven dwergen gespeeld door zeven ( of meer of minder) kinderen uit het publiek. Voorafgaand aan de voorstelling worden de dwergen wel even gekleed en geschminkt.

 

 Goochelaar Hank

De enigzins onhandige, maar zeer goed bedoelende goochelaar Hank loopt zeer opgewekt over het festival terrein om overal waar hij kinderen ontmoet hen te verrassen met kunstjes, zang en goochelarij.                                                                                                         En Hank spreekt vloeiend dialect!